پرورش الاغ

چینی‌ها از پوست الاغ در تهیه غذاها و داروهای سنتی استفاده می‌کنند.
گوشت الاغ هم طرفداران زیادی دارد، اما کاهش شدید تعداد الاغ‌های در چین و تولید مثل محدود این حیوان باعث شده که متقاضیان در چین به دنبال تهیه این حیوان از کشورهای دیگر جهان باشند.
این مسئله بیش از همه جا در آفریقا بر زندگی روزمره تاثیر گذاشته، چون این حیوانات در حمل و نقل و کشاورزی -به ویژه در جوامع فقیرتر- نقش مهمی دارند.
در بسیاری از مناطق قیمت الاغ در چند سال اخیر دو برابر شده و رواج دزدی الاغ باعث شده که خانواده‌ها توانایی خریدن حیوان تازه را نداشته باشند.
 
 

 پوست کنده شده الاغ ها آماده صادرات
 
تجارت الاغ بر اساس آمار
بر اساس گزارش موسسه خیریه "پناهگاه الاغ" که مقر آن در بریتانیاست، سالانه یک میلیون و هشتصد هزار پوست الاغ تجارت می‌شود، اما تقاضا بیش از ده میلیون است.
افزایش قیمت و تقاضا باعث شده که در کنیا سه کشتارگاه الاغ تاسیس شود.
در هر یک از این کشتارگاه‌ها هر روز حدود ۱۵۰ رأس الاغ را می‌کشند، گوشت آنها را بسته بندی و منجمد می‌کنند و پوست آنها را بعد از نمک سود کردن، آماده صادرات می‌کنند.
در یکی از این کشتارگاه‌ها در شهر "ناویشا" در کنیا، الاغ‌ها را در بدو ورود روی یک ترازو فلزی وزن می‌کنند؛ قیمت آنها بر اساس وزنشان محاسبه می‌شود.
"جان کریوکی" که رئیس یکی از این کشتارگاه‌هاست می‌گوید که در کنیا و کل آفریقا او اولین کسی بوده است که مجوز بازکردن کشتارگاه ویژه الاغ را گرفته است.
او می‌گوید: "تا پیش از این بازاری برای الاغ‌ها نبود. مردم گاو یا بز خود را می‌فروختند تا شهریه مدرسه فرزندانشان را بپردازند، اما الآن تعداد افرادی که الاغشان را در بازار می‌فروشند بیشتر از کسانی است که گاوشان را می‌فروشند."
"خوشحالیم که چینی‌ها متقاضی الاغ‌ها هستند چون قبلا الاغ‌ها هیچ فایده‌ای نداشتند، اما الان خیلی‌ها از راه فروش الاغ‌هایشان سود زیادی می‌برند."
خریداران چینی بر همه روند نظارت می‌کنند تا از نحوه بسته‌بندی تا آماده سازی مطمئن شوند.
وقتی پوست‌ها جوشانده می‌شود، ژلاتین قهوه‌ای رنگی به دست می‌آید که ماده اصلی تولید محصولات معروف به "اجیائو" در چین است؛ خوراکی متداول و از مواد طب‌سنتی چینی.
 
 چرا پرورش الاغ؟ 
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی آتی نگر مهر می باشد .